Sastanak tehničkog komiteta FIS-a

Od 5.-9. maja u Portorožu održani su sastanci tehničkog komiteta FIS-a. Po tradiciji, izvršni odbori, komiteti, pododbori koji predstavljaju različite FIS discipline, razne radne grupe, ekspertski paneli i Komisija sportista sastali su se za ovu intenzivnu sednicu. Štaviše, ovaj skup predstavljao je idealnu priliku da šira FIS porodica obeleži 100. godišnjicu FIS-a. Tokom manifestacije bilo je održano posebno slavljeničko veče posvećeno ovom jubileju!

ALPSKO SKIJANJE

Kalendari Audi FIS Svetskog kupa u skijanju 2024-2025
Dok su kalendari za 2024-2025. već bili otkriveni nacionalnim skijaškim savezima, privremeni kalendari za predstojeću sezonu ponovo su predstavljeni svima u prostoriji sa velikim oduševljenjem.

Kao što je najavljeno u maju 2023., tri kandidata će se boriti za učešće na Svetskom prvenstvu 2029: Soldeu (AND), Val Gardena (ITA) i Narvik (NOR). Ovo je druga prijava za alpske kandidate Narvika i Soldeua, dok je Val Gardena prvi put kandidat.

4. juna na 55. Međunarodnom skijaškom kongresu u Rejkjaviku (ISL), svaki kandidat će održati svoju završnu prezentaciju FIS savetu, koji će potom izabrati organizatore Alpskog FIS Svetskog prvenstva 2029. godine!

Na sastanku malih najcija (SES), analizirana je prethodna sezona, uspešno organizovani kampovi i takmičenja po pokroviteljstvom ove organizacije. Na ovom sastanku učestvovao je i predsednik FIS-a Johan Eliasch te je ovom prilikom nagovestio dodatnu pomoć malim skijaškim nacijama i ulaganje u razvoj za narednu sezonu.

 

 

Svečanost povodom 100. godišnjice Međunarodne skijaške i snoubord federacije kulminirala je ovog utorka istorijskim večerom u Portorožu, Slovenija. Tradicionalni Prolećni sastanci tehničkog komiteta FIS-a poslužili su kao savršena prilika da se okupi celokupna ski i snoubord zajednica za nezaboravnu noć uspomena i slavlja.

FIS 100 Parti je za skoro 700 gostiju obezbedio ukusnu domaću hranu i niz atrakcija na temu skijanja i snouborda: od planinskih žičara koje su služile kao prostor za odmor do živog koncerta “Masters of Disaster”, rok benda kojeg čine niko drugi do skijaške legende Ivica Kostelić (CRO) i Jan Hudec (CAN).